Ciulama cu ciuperci pleurotus

Reteta culinara Ciulama cu ciuperci pleurotus din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Ciulama cu ciuperci pleurotus

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciulama cu ciuperci pleurotus

 

Când spui că e primăvară, te gândești la trufe. Eeeee, astazi am pregatit ciulamaaaaaa!

500 g. Ciuperci Pleurotus 1 ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o bucată mică de țelină un ardei rosu 2 linguri de faina 2 linguri ulei sare piper

Mai întâi, curățați legumele și spălați-le.

Se pune intr-o oala de 3l. Doar 2 l. De apa.

Pune legumele curatate si spalate in apa.

Cand sunt fierte, le scoatem si aducem ciupercile la fiert.

Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute la foc potrivit.

Scoateți ciupercile și lăsați-le să se răcească.

Cand s-au racit le taiem grosier.

Încinge cele două linguri de ulei într-o tigaie.

Cand uleiul s-a incalzit adaugam faina mestecand repede.

Cand faina s-a incorporat incepem sa punem un polonic din apa in care au fiert legumele.

Se adauga 3-4 linguri de suc si se lasa sa fiarba.

Dacă este prea groasă, subțiază-l cu suc de legume.

Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .

O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.

Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.

La servire presara putin patrunjel verde.

Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!

Pofta buna!

Ingrediente Ciulama cu ciuperci pleurotus

500 g. ciuperci pleurotus

1 ceapa

un morcov

o radacina de patrunjel

o bucata mica de telina

un ardei rosu

2 linguri faina

2 linguri ulei

sare,piper

Categorii