Ciulama din rinichi de porc

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciulama din rinichi de porc

Pregatire: Rinichii se spala, se taie in doua pe lungime,li se scoate hilul,se pun in apa calduta cu suc de lamaie. Ceapa se curata si se toaca fin. Telina se curata si se taie in bucati mari. Patrunjelul se curata,se spala si se taia in bucati mari. Faina de grau se pune in 0,400 L de apa sa se desfaca. Preparare: Rinichii se lasa o ora in apa sa se albeasca,se scot si se mai clatesc in 2-3 ape.Se transfera intr-o cratita cu telina si patrunjelul.Se pun impreuna la fiert,in doi litri de apa.Dupa fierbere se scot rinichii si se taie in bucati mai mici,iar legumele se trec printr-o sita fina sau pasoar sau se dau pe blender. Intr-o tigaie se pune uleiul,se incinge si se adauga ceapa.Se lasa pana se face sticloasa,se stinge cu vinul,se adauga bucatile de rinichi si se mai continua 5 minute fierberea cu putina supa.Restul se supa se amesteca cu faina si smantana,apoi se incorporeaza in sosul cu rinichi.Se lasa sa fiarba la foc mic,cu frunza de dafin si condimentat cu sarea si piperul alb. Cand scade si capata consistenta unei smantani,este gata.Se serveste cald cu mamaliguta.

Ingrediente Ciulama din rinichi de porc

Pt. 10 portii

Rinichi de porc 2.000kg

Ceapa uscata 0,200

Telina 0.200

Patrunjel radacina 0,200kg

Ulei 0,050 L

Faina de grau 0.200kg

Smantana 0.200kg

Lamaie 1 bucata

Sare, alb

1 frunza dafin

vin alb sec 0,100 L

Categorii