Ciuperci pleurotus in sos cremos
Reteta culinara Ciuperci pleurotus in sos cremos din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Ciuperci pleurotus in sos cremos
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciuperci pleurotus in sos cremos
De ceva vreme ma gandesc la niste ciuperci pleurotus. Initial am vrut sa le trag pur si simplu in tigaie, dar intre timp m-am razgandit si am facut un sos cremos cu iaurt grecesc si crema de branza.
500 gr ciuperci pleurotus 30 gr unt 1 lingura ulei 1 ceapă 1 lingura amidon 250 ml lapte 150 gr iută în stil grecesc 10% grăsime 50 gr brânză Philadelphia sare piper rozmarin uscat mărar verde Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem putin mai groase. Puneți untul, uleiul și ciupercile într-o tigaie înaltă. Acoperiți cu un capac și lăsați-le să se înmoaie. Daca este nevoie, mai putem adauga putina apa. Cand ciupercile incep sa se inmoaie, adaugam ceapa tocata marunt. si putina sare. Lasam ciupercile sa se rumeneasca usor impreuna cu ceapa. Amestecați amidonul cu laptele și turnați peste ciuperci. Adăugați ardeiul și rozmarinul. Se fierbe până se leagă bine sosul. Adaugam iaurtul si crema de branza si amestecam bine. Adauga sare. Se lasa sa fiarba pana la primul clocot. Adăugați mararul și stingeți focul. Serviți ciupercile cu mămăligă sau pâine prăjită.Ingrediente Ciuperci pleurotus in sos cremos
500 gr ciuperci pleurotus
30 gr unt
1 lingura ulei
1 ceapa
1 lingura amidon
250 ml lapte
150 gr iaut in stil grecesc 10% grasime
50 gr branza Philadelphia
sare
piper
rozmarin uscat
marar verde