Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
Tot am zis zau ca nu mai cumpar Camembert, aceasta branzica vestita in toata lumea. Vestita si puturoasa. Mi-am calcat pe promisiuni :D si din nou am adus-o acasa. Camembertul se topeste frumos si are un gust incredibil dupa aceasta. Eu o mai consum si ca atare alaturi de fructe proaspete sau chiar uscate. Camembertul este o branza franceză cu pastă moale și crustă de mucegai, având formă rotundă, de culoare albă, preparată din lapte de vaca cu un procent de grasime de numai 23%. Pentru maturare are nevoie de la 4 pana 12 saptamani. Camembertul este considerat un simbol al patrimoniului gastronomic și un stereotip național al Frantei. Ca si curiozitate: Franta exporta anual aproximativ 30000 tone din productia anuala de 100 000 tone.
INGREDIENTE
Pofta buna !!!
Ingrediente Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos
6 ciuperci pleurotis mari
200 gr branza Camembert
100 gr cabanos
1 ceapa verde-codite
1 lingura codite tocate de patrunjel
ulei pentru pulverizat
oregano uscat maruntit
piper negru macinat
sare