Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella și legume
Reteta culinara Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella și legume din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella și legume
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella și legume
Mnooo, rețeta a venit ad hoc. Am avut ciupercile cumpărate pentru o tocană sau eventual ciulama, dar atât de repede înainte să se transforme în ceva bun: D despre Dragoni! ;) Mai avem de mancat, nu mai avem fonfleuri! ;) Aaaaa, daca stau sa ma gandesc bine, merge bine si ca preparat pentru aperitive din colectia "Retete de Paste" pentru cei nu prea sunt pretentiosi cu carnea de miel/capra;) mai zic;): - *
ciuperci ciuperci cca. 1000 g, Sare cu verdeata mediteraneana aprox. 1 lingura, ulei de masline extravirgin aprox. 1 lingura, piept de pui aprox. 200 g, condimente pentru pui aprox. 1 lingurita, Proscciuto 6 felii, 2 cepe verde, rosii cherry 6 bucati, Mozarella rasa aprox. 100 g. De servit: paine feliata aprox. 5 felii, ulei de masline aprox. 1 lingura, oregano 1 lingura.Se curata ciupercile si se scot tulpinile, pentru acest preparat se pastreaza doar palarii.
Pălăriile cu ciuperci sunt așezate într-o tavă termorezistentă.
In interiorul fiecarui caciuc de ciuperca se pune putin ulei de masline si se presara sare aromata cu ierburi mediteraneene si se da la cuptor cca. 10 minute la 200 de grade.
Între timp, pieptul de pui tăiat cubulețe este aromatizat cu condimente și se prăjește rapid la foc iute.
Pentru umplutura se taie ceapa (mai ales partea verde), feliile, rosiile taiate cubulete si sunca de porc, adica prosciutto, tocate marunt.
Scoatem ciupercile din cuptor, punem artistic, puiul taiat cubulete, ceapa verde, prosciutto tocat, rosiile taiate cubulete, mozzarella rasa.
Stropiți feliile de pâine cu ulei de măsline, asezonați cu oregano și puneți printre ciupercile umplute.
Ciupercile umplute si painea aromata se coace aprox. 10 minute la foc mediu.
Bafta si bafta!
Ingrediente Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella și legume
Ciuperci champignon cca. 1000 g, Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură, Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură, Piept de pui cca. 200 g, Condimente pentru pui cca. 1 linguriță, Proscciuto 6 felii, Ceapă verde 2 fire, Roșii cherry 6 bucăți, Mozarella rasă cca. 100 g. Pentru servit: Pâine feliată cca. 5 felii, Ulei de măsline cca. 1 lingură, Oregano 1 linguriță.