Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

 

Andra Mihail a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume. Un aperitiv cremos, aromat și perfect pentru orice ocazie. Pentru aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat, sunt necesare ingredientele următoare: ciuperci, ceapă, morcovi, usturoi, pesmet, parmezan, pătrunjel.  

Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat: 500 g ciuperci albe 1 ceapă albă 1 morcov 3 căței usturoi 200 g cremă de brânză pătrunjel verde aprox. 100 g panko aprox. 80 g parmezan puțin cimbru uscat 2-3 lg ulei sare și piper

Cum se prepara aceste Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

 Toacă ceapa și usturoiul. Desfă ciupercile și toacă mărunt codițele. 

Rade parmezanul și amestecă-l cu pesmetul și puțin pătrunjel tocat mărunt. Oprește puțin parmezan pentru la final.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune la călit ceapa, apoi codițele de la ciuperci, morcovul ras. Toacă mărunt și usturoiul și adaugă-l peste celelalta ingrediente. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru. Călește totul pentru câteva minute, apoi lasă compoziția la răcit. 

Într-un bol amestecă brânza cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt. Adaugă apoi din compoziția de legume și amestecă bine. 

Umple ciupercile cu brânză și legume și presară amestecul de panko cu parmezan.

Așază ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară puțin parmezan ras peste ciuperci.

Coace ciupercile în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, pentru 20 de minute sau până capătă o crustă rumenă.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ciupercile la temperat.

Servește-le alături de un sos sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc sau varianta de Ciuperci umplute cu brânzeturi.

Îți recomandăm și rețeta de Omletă cu ciuperci, foarte gustoasă.

Poftă bună!

Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

Ingrediente Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat:

500 g ciuperci albe

1 ceapă albă

1 morcov

3 căței usturoi

200 g cremă de brânză

pătrunjel verde

aprox. 100 g panko

aprox. 80 g parmezan

puțin cimbru uscat

2-3 lg ulei

sare și piper

Categorii