Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii
Reteta culinara Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii
Tare bune sunt ciupercile umplute atunci când ai musafiri neașteptați. Se pot umple rapid cu ce ai prin frigider și cămară. Mno, am evoluat de la clasica umplutură, slăninuță și cașcaval ;)
Ciuperci champignon brune cca. 1000 g, Gorgonzola cca. 200 g, Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură, Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură, Proscciuto 6 felii, Roșii 2 bucăți, Busuioc 2 fire.Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.
Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.
În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.
Pentru umplutură, se taie, roșiile cubulețe și prosciutto mărunt.
Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, gorgonozola bucățele și câte o frunză de busuioc.
Ciupercile umplute se pun la cuptor încă cca. 10 minute, la foc mediu.
Spor și poftă bună!
Ingrediente Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto și roșii
Ciuperci champignon brune cca. 1000 g, Gorgonzola cca. 200 g, Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură, Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură, Proscciuto 6 felii, Roșii 2 bucăți, Busuioc 2 fire.