Ciuperci umplute cu legume, la cuptor

Reteta culinara Ciuperci umplute cu legume, la cuptor din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ciuperci umplute cu legume, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu legume, la cuptor

 

Când am găsit la supermarket ciuperci mari de mărimea unei ciuperci, am decis să fac două feluri de rețete: de post și de fructe (dulce). Daca le-am facut pe cele dulci si le-am umplut cu sunca si branza, pe cele de post le-am pregatit la cuptor si le-am umplut cu legume. Printre legume am inclus tulpinile de ciuperci, care fiind mari, deși doar cinci, au fost suficiente pentru a da umpluturii un gust delicios.

4-5 ciuperci de mare 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu (1-2 ardei capia) 1 ceapa galbena 4-5 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 100 ml supa de legume (supa concentrata) sare piper 1 legatura de frunze de patrunjel

Curățați ceapa, spălați-o, tocați-o și prăjiți-o ușor în ulei suficient și la foc mic.

Curățați cățeii de usturoi, spălați-i, tocați-i și prăjiți-i ușor în aceeași tigaie cu ceapa.

Ardeii grasi se spala, se curata semintele si tulpinile, apoi se taie cubulete si se lasa sa stea.

Se aleg frunzele de patrunjel, se spala, se usuca si se toaca.

Rupeți tulpinile de ciuperci, curățați, spălați și tăiați cubulețe.

Adaugam ardeii grasi in tigaie la foc mic, iar cand s-au inmuiat adaugam tulpinile de ciuperci. Se toarnă 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) și se fierbe, acoperit inițial) până scade. lichidul si legumele patrund. Apoi ia cratita de pe foc si asezoneaza umplutura cu sare si piper, iar la final adauga patrunjel tocat.

Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul din ei.

Umplem ciupercile astfel curatate si spalate cu umplutura pregatita in prealabil si punem intr-o tava unsa cu ulei in prealabil.

Dam tava la cuptor, la temperatura medie, pentru 30 de minute, pana cand ciupercile sunt moi. Se scoate apoi tava din cuptor si se pot servi ciupercile umplute.

Ingrediente Ciuperci umplute cu legume, la cuptor

4-5 ciuperci champignons mari

1 ardei gras verde

1 ardei gras roșu (1-2 ardei capia)

1 ceapă galbenă

4-5 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

100 ml supă de legume (supă concentrată)

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii