Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasaIn - Cum se prepara reteta Vinete umplute cu legume si cascaval

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

 

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa sunt o optiune delicioasa si sanatoasa pentru o masa vegetariana sau ca o garnitura gustoasa pentru orice fel principal. Aceasta reteta combina aroma bogata a vinetelor cu legumele proaspete si gustul cremos al cascavalului topit, rezultand intr-un preparat savuros si satisfacator.

Ingrediente Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa 4 vinete medii 1 ceapa mare, tocata marunt 2 rosii mari, tocate cubulete 1 ardei gras, tocat cubulete 2 catei de usturoi, maruntiti fin 200g ciuperci, tocate 100g cascaval, ras 2 linguri ulei de masline Sare si piper, dupa gust Ierburi proaspete sau seminte de pin, pentru decor (optional)

Cum se prepara reteta Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Preincalziti cuptorul la 180°C. Taiati partea superioara a vinetelor si scoateti partea interioara cu o lingura, lasand o margine subtire. Puteti folosi partea scoasa pentru umplutura.

Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline si caliti ceapa si usturoiul pana devin moi si aurii.

Adaugati ardeiul gras si ciupercile in tigaie si gatiti-le pana cand devin moi. Adaugati rosiile cubulete si partea interioara a vinetelor tocate si gatiti timp de aproximativ 5-7 minute.

Condimentati amestecul de legume cu sare si piper, dupa gust. Umpleti vinetele cu amestecul de legume si presarati deasupra cascaval ras. Asezati vinetele umplute intr-o tava de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite si moi. Decorati cu ierburi proaspete sau seminte de pin si serviti calde. Pofta buna!

 In perioada postului incercati vinete umplute de post sau sarmale de post.

Recomandam si vinete umplute cu carne.

Ingrediente Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

Ingrediente Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

4 vinete medii

1 ceapa mare, tocata marunt

2 rosii mari, tocate cubulete

1 ardei gras, tocat cubulete

2 catei de usturoi, maruntiti fin

200g ciuperci, tocate

100g cascaval, ras

2 linguri ulei de masline

Sare si piper, dupa gust

Ierburi proaspete sau seminte de pin, pentru decor (optional)

Categorii