Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi

Reteta culinara Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi

 

,, Bunatati pentru Craciun "   Aceste ciuperci pot fi servite ca aperitiv sau alaturi de o bucata de carne ca si garnitura . Noi am pus langa ele o salata verde cu rosii si ceapa rosie .

 

INGREDIENTE
20 ciuperci champignon -800gr 2 oua 2 linguri ulei 150 gr jambon crud -uscat, de casa 150 gr branza Cheddar maturata 80 gr branza daneza -gen fetta 80 gr iaurt grecesc 10% grasime 1 lingura patrunjel verde tocat piper macinat sare Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete . Branza Cheddar se razuieste . Se bat ouale spuma , se sareaza, se pipareaza si se incorporeaza in amestec branza rasa , fetta farmitata, iaurtul si patrunjelul tocat . Palariutele ciupercilor se ung pe exterior cu ulei ,folosind o pensula de silicon . Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In fiecare palarioara se distribuie in mod egal cubulete de jambon si amestecul de ou cu branzeturi . Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 200 grade . Serviti ciupercile insotite salata sau legumele preferate .

Ingrediente Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi

20 ciuperci champignon -800gr

2 oua

2 linguri ulei

150 gr jambon crud -uscat, de casa

150 gr branza Cheddar maturata

80 gr branza daneza -gen fetta

80 gr iaurt grecesc 10% grasime

1 lingura patrunjel verde tocat

piper macinat

sare

Categorii