Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Reteta culinara Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

 

Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci de mărimea unei ciuperci, m-am gândit că e timpul să fac ceva ce mi-am propus de multă vreme: ciuperci umplute cu șuncă și brânză, la grătar, sau la grătar. Nu a durat mult si am avut pe masa acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient pentru a repeta rețeta, de îndată ce...

500 de grame de ciuperci, ciuperci de mare 100 de grame de șuncă (mușchi de file...) 100 de grame de brânză rasă (Emmentaler, parmezan...) 50 de grame de unt sare piper frunze de patrunjel (pentru decor)

Pregătiți mai întâi umplutura: tăiați șunca, dar nu foarte mărunt, și radeți brânza.

Scoateți tulpinile de ciuperci și apoi curățați uscat pielea și lamele, având grijă să nu le rupeți. Apoi spălați rapid ciupercile curățate și lăsați-le să se scurgă bine.

Condimentam ciupercile cu sare si piper, apoi ungem cu unt.

Umpleți ciupercile cu brânză rasă și șuncă, apoi puneți pe un grătar, uns în prealabil cu puțin ulei. Gătiți ciupercile la foc mic până când se înmoaie și brânza se topește.

Se iau apoi ciupercile umplute cu o spatula, se pun pe farfurii, se decoreaza cu patrunjel tocat pregatit dinainte si se servesc cel mai bine cu paine prajita, prajita si frumos rumenita.

Ingrediente Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

500 grame de ciuperci champignons, mari

100 grame de șuncă (mușchi file...)

100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)

50 grame de unt

sare

piper

frunze de pătrunjel (pentru decor)

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ