Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill
Reteta culinara Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill
Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci de mărimea unei ciuperci, m-am gândit că e timpul să fac ceva ce mi-am propus de multă vreme: ciuperci umplute cu șuncă și brânză, la grătar, sau la grătar. Nu a durat mult si am avut pe masa acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient pentru a repeta rețeta, de îndată ce...
500 de grame de ciuperci, ciuperci de mare 100 de grame de șuncă (mușchi de file...) 100 de grame de brânză rasă (Emmentaler, parmezan...) 50 de grame de unt sare piper frunze de patrunjel (pentru decor)Pregătiți mai întâi umplutura: tăiați șunca, dar nu foarte mărunt, și radeți brânza.
Scoateți tulpinile de ciuperci și apoi curățați uscat pielea și lamele, având grijă să nu le rupeți. Apoi spălați rapid ciupercile curățate și lăsați-le să se scurgă bine.
Condimentam ciupercile cu sare si piper, apoi ungem cu unt.
Umpleți ciupercile cu brânză rasă și șuncă, apoi puneți pe un grătar, uns în prealabil cu puțin ulei. Gătiți ciupercile la foc mic până când se înmoaie și brânza se topește.
Se iau apoi ciupercile umplute cu o spatula, se pun pe farfurii, se decoreaza cu patrunjel tocat pregatit dinainte si se servesc cel mai bine cu paine prajita, prajita si frumos rumenita.
Ingrediente Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill
500 grame de ciuperci champignons, mari
100 grame de șuncă (mușchi file...)
100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
50 grame de unt
sare
piper
frunze de pătrunjel (pentru decor)