Clafoutis aux pommes(Prăjitură cu mere)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clafoutis aux pommes(Prăjitură cu mere)

Se face un caramel pe foc în cratiţă, se adaugă merele curăţate şi tăiate sferturi, după ce s-au scos sâmburii. Se călesc merele în caramel. Se preîncălzeşte cuptorul. Se face un aluat din toate ingredientele şi se toarnă peste mere. Se coace 30-40 de minute. Să fie bine rumenită. Se răstoarnă să fie cu merele în sus. Eu am răsturnat doar bucata tăiată. NOTĂ| Eu am făcut în tava mare şi am pus mai multe mere si aluat mai mult. Am călit merele direct în tavă.Să învârţi tava pe foc, altfel se arde, daca nu ai sobă cu plită. Nu am avut smântână şi am pus ulei. In loc de praf de copt, am pus 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. A ieşit bună. Acest tip de prăjitura e comun în Franţa şi se face cu tot felul de fructe(cireşe, prune, pere, fructe de pădure sau în amestec de fructe). Se consuma călduţă, direct din tavă, de aceea se face şi în porţii individuale, în tăvi pentru tarte.Se poate consuma şi rece. Eu am tăiat-o cu o forma rotundă şi am luat-o cu o spatulă să nu se rupă. Se poate tăia şi obişnuit.

Ingrediente Clafoutis aux pommes(Prăjitură cu mere)

4-5 mere mari

250ml de lapte

250ml de smântână

100g de făină

1 praf de copt

scorţişoară

3 ouă

100g de zahăr

30g de unt +zahăr pentru caramel

Categorii