Clafoutis cu caise
Am inlocuit in reteta clasica de clafoutis, ciresele cu caisele si pentru o nota crocanta am adaugat migdale. Un dulce usor cu fructe de vara, pe placul tuturor! Perfect la cafea, cu un pahar de limonada sau alaturi de inghetata.
Instructiuni de preparare Clafoutis cu caise
Puneti migdalele fulgi intr-o tigaie pe foc si amestecati ocazional timp de aproximativ 5 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Spalati si taiati caisele in jumatate si aranjati-le intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
Se amesteca ouale cu laptele si vanilia. Separat se amesteca pudra de migdale cu faina si 90 de zahar brun. Se amesteca cele doua preparate impreuna.
Se topeste untul si se incorporeaza in aluat. Se toarna aluatul peste caise.
Se presara zaharul brun ramas, se pun deasupra migdale prajite si se coace timp de 30 - 35 de minute la 180° C.
Gata!
Ingrediente Clafoutis cu caise
9 caise
3 oua
300 ml lapte
1 lingurita esenta vanilie
50 gr faina
100 gr zahar brun
100 gr migdale pudra
50 gr unt
2 linguri de fulgi de migdale