CLAFOUTIS CU ZMEURA

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare CLAFOUTIS CU ZMEURA

Se unge vasul pentru cuptor cu unt. Punem fructele si presaram peste ele 1 plic de zahar vanilat. Spargem oule intregi si le punem in bolul in care preparam compozitia, adaugam sarea si le batem bine, apoi zaharul si zaharul vanilat si le frecam pana devin spumoase si li se dubleaza volumul. Adaugam iaurtul, apoi faina cernuta si laptele dulce, omogenizand bine dupa fiecare. Turnam compozitia peste fructe si punem vasul in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute (daca cuptorul arde mai tare, e posibil sa fie gata in 30 de minute). Scoatem vasul si il lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste rece.

Ingrediente CLAFOUTIS CU ZMEURA

- 100 g de faina

- 100 g zahar

- 2 plicuri zahar vanilat

- 25 g unt

- 4 oua

- 250 g iaurt

- 300 ml lapte

- 1/4 lingurita de sare

- 500 g zmeura (eu am folosit o punga de 500g congelata).

Categorii