Clatita - rulada

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clatita - rulada

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt). Se lasa 30-35 min la 200 grade Va iesi o clatita mare cat tava, la incep va fi mai umflata un pic, dar isi pierde din volum imediat ce ai scos-o din cuptor. O lasam sa se raceasca un pic. Intre timp facem compozita (crema) astfel: -intr-o tigaie, undim ceapa in 1 lingurita unt sau ulei dupa care adaugam peste ceapa ardelul taiat cubulete si dupa cateva minute punem sunca/salamul, taiat suvite. -cand toate s-au undit, luam tigaia de pe aragaz si asteptam sa se raceasca dupa care adaugam crema de branza. -punem compozitia astfel obtinuta peste clatita, rulam clatita sub forma de rulada si punem deasupra cascaval ras (optional) si mai punem 15 min la cuptor la 200 grade sa se topeasca cascavalul. - se poate manca rece, calda. - se poate pune la congelator Este un aperitiv extraordinar si bun la gust si aspectos. Compozitia din clatita poate fi facuta dupa imaginatie si cu ciuperci sau alte ingrediente.

Ingrediente Clatita - rulada

Aluat:

4 oua

125 gr. faina alba

500 ml. lapte dulce

1 lingurita sare.

Crema:

1-2 cepe

1 ardel gras ( sau capia) rosu

da bine in clatita :)

200 gr. sunca sau salam taiat sub forma de suvite

1 cutie (200 gr)crema branza,(gen Philadelfia)

1 lingurita unt/margarina sau ulei

pentru prajit

Cascaval pentru ras deasupra (optional)

Categorii