Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde
Dacă ne plac clătitele, le putem face și în varianta aperitiv, cu cartofi și ceapă verde. Sunt foarte bune atât servite simple, cât și cu iaurt, pentru a completa gustul lor bun, dar și pentru a mai diminua senzația de grăsime pe care prăjirea în ulei le-o conferă. Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, destul de ”plinuțe”, cam câte 2/porție, deoarece sunt consistente.
INGREDIENTE
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare.
Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.
Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc puțin, se adaugă untul și cele 3 ouă. Se mixează și când ingredientele au fost încorporate perfect se adaugă făina, puțin câte puțin și laptele.
Se condimentează cu sare și piper.
Se înfierbântă uleiul în tigaie și apoi se toarnă câte două polonice mici de compoziție. Se nivelează compoziția în tigaie și cât timp încă este lichidă, se presară deasupra rondele de ceapă verde, pentru a fi încorporate.
Se coc clătitele pe ambele fețe, fără a se arde, întorcându-se cu grijă, cu spatule de lemn, ca să nu se rupă, deoarce sunt fragile.
După ce se coc, clătitele se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.
Se servesc calde sau reci, simple, sau cu iaurt, pentru a diminua gustul de gras de la uleiul folosit la prăjire.
Ingrediente Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde
4 cartofi medii
250 grame de făină albă
3 ouă
250-300 ml de lapte
25-30 grame de unt
1/2 linguriță de sare
piper
1 legătură de ceapă verde
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Pentru servit:
iaurt