Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza
Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci am inclus această legumă în cât mai multe rețete consacrate, sau inedite și nu am regretat nici o clipă. După ce am încercat clătitele cu cartofi, m-am gândit că merită să le încerc și pe acestea, cu spanac, iar acum, după ce le-am gustat, pot spune că sunt absolut excelente. Sunt foarte fragede și au un gust cu totul și cu totul special. Cât despre aspect, nici nu pot să vă povestesc cum le-am admirat ”devenirea” în tigaie, cu mare nerăbdare și apoi transferul lor în farfurie... Atât de bune mi s-au părut, încât voi mai face, cât de curând, dar atunci voi încerca o altă umplutură: cremă de paște afumat, pentru că am aflat că se potrivește nemaipomenit de bine cu acest gen de clătite aperitiv. De fapt, aceste clătite sunt atât de bune, încât sunt un deliciu și simple, fără umplutură... Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite subțiri, gustoase și elastice, ceea ce permite plierea, împăturirea, sau rularea lor cu mare ușurință.
INGREDIENTE
Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat.
După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se pasează fin.
Se adaugă alternativ, făină, câte o lingură, ouăle, pe rând și laptele, puțin câte puțin. Când aceste ingrediente s-au încorporat, se adaugă condimentele, după gust (sarea, piperul și oregano), zahărul, uleiul de măsline și apa minerală.
Se omogenizează compoziția și se fac clătitele, în tigaia încinsă, unsă cu un strat subțire de ulei de floarea soarelui.
Când s-au făcut toate clătitele, se umplu cu cremă de brânză și se servesc calde, cu feliuțe de roșii.
Ingrediente Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza
Pentru clătite:
100 grame de spanac (baby)
2 ouă
150 grame de făină albă
150 ml de lapte
50 ml de apă minerală
1/2 linguriță de sare extrafină
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de zahăr tos
sare
piper
oregano
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Pentru umplut:
1 cutie de cremă de brânză
Pentru servit:
1-2 roșii