Clatite cu dovlecei
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Clatite cu dovlecei din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Clatite cu dovlecei
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clatite cu dovlecei
„Rețete de suflet”
Ingrediente: 2 dovlecei cruzi, 1 cana faina, 1 cana lapte, 3 oua, marar si frunze de patrunjel, 3 linguri ulei, sare si piper Umplutura: telemea sau branza usor sarata. Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoare si se presara cu sare si se scurg foarte bine. Batem bine ouăle cu praful de sare și piper, adăugați laptele , uleiul și făina. Se amestecă bine pentru a uniformiza compoziția. La final se adauga dovlecelul si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute si apoi facem clatitele. Într-o tigaie prăjiți clătitele pe ambele părți. Atât de fierbinți, le umplem cu telemea sau brânză rasă și apoi le rulăm (sau le împăturim în patru după preferințe). După ce s-au răcit, le tăiem în rulouri mai mici. Sunt foarte bune ca aperitiv.Ingrediente Clatite cu dovlecei
Ingrediente: 2 dovlecei cruzi, 1 cana de faina, 1 cana de lapte, 3 oua , frunze de marar si patrunjel , 3 linguri ulei, sare si piper Umplutura : telemea putin sarata sau cascaval.