Clatite cu drojdie si caramel de portocale
Instructiuni de preparare Clatite cu drojdie si caramel de portocale
Intr-un castron,punem faina,ouale,zaharul,radem coaja unei lamai,si adugam drojdia inmuiata putin in lapte caldut.
Lasam apoi compozitia sa se odihneasca 10 minute. Intre timp pregatim o tava antiaderenta pe care o incalzim la foc mare si o pensulam cu putin ulei.
Reducem apoi focul la jumatate si turnam un polonic de aluat fix in mijocul tavii.Nu rotim tava.Lasam ca aluatul sa se scurga singur.
Eventual aplatizam putin compozitia cu polonicul. Asteptam sa faca primii bulbuci si intoarcem pentru 2 minute pe cealalta parte. Prima e gata.
Asa arata inainte de a fi intoarsa : Mie mi-au iesit 9 bucati.Si s-au mancat cu crema de ciocolata si cu. Caramel de portocale,reteta Mayei,pe care o gasiti aici. A facut caramelul sambata .Am respectat reteta intocmai. Doar timpul de fierbere a fost mai scurt. A fost gata intr-o ora si jumatate.Daca il faceti va sfatuiesc sa stati la final langa el,pentru ca vireaza din sirop in carmel,cam brusc.
Ingrediente Clatite cu drojdie si caramel de portocale
500 g faina
2 oua
300 ml lapte caldut sau apa minerala
o lingurita drojdie uscata-aproximativ 5 grame
2 linguri zahar
coaja de lamaie
putina sare
ulei pentru uns tava