Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Clatite romanesti - Radu Anton Roman din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clatite romanesti - Radu Anton Roman
Clatita mioritica a lui Radu Anton Roman este supla si deloc poroasa ca cea frantuzeasca, este elastica si la reincalzire (cele cu umplutura sarata) isi pastreaza prospetimea, nu devine casanta si uscata iasca precum cealalta. Reteta pentru clatite este atat de simpla, incat toata viata mea am preparat-o din ochi si laptele in amestec cu apa minerala, conform folclorului culinar. Stiam care trebuie sa ii fie consistenta amestecului la final, de mancat se mancau oricum. Gresit procedat! Pana si la o reteta simpla ca aceasta trebuie sa respecti anume proportii si tips-uri, dovada ca, nici nu imi mai amintesc de cand n-am mai facut clatite atat de fine si elastice, care sa se topeasca in gura de bune.
Ingrediente Clatite romanesti - Radu Anton Roman
2 oua
2 linguri cu varf faina
1 lingura ulei
1 praf de sare
1 pahar cu lapte recisor (100 ml)
UMPLUTURA (crema mascarpone+Nutella)
70 gr ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
1 intaritor
50 gr marscarpone
1 plic zahar vanilinat