Clătite trase în sos de portocale
Un desert simplu, uşor dar foarte gustos. Clătitele sunt o variantă ideală de a pregăti ceva rapid, dulce şi delicios. Cele cu sirop de portocale sunt cu adevărat delicioase şi pot fi cu uşurinţă alegerea pentru a încheia o masă mai specială.
Instructiuni de preparare Clătite trase în sos de portocale
Punem făina înt-un bol şi facem o gaură în mijlocul ei unde adăugăm ouăle. Amestecăm cu o lingură de lemn până când oul şi gălbenuşul încorporează toată făină.
Treptat adăugăm laptele mixând foarte bine. Când compoziţia este omogenă o punem la rece pentru cel puţin 30 de minute.
Încingem o tigaie teflonată şi punem un cubuleţ de unt. Când untul este topit luăm un prosop absorbant şi ungem tigaia. Clătitele le coacem pentru 1-2 minute la foc mediu.
Într-o tigaie potrivită punem untul să se topească. Când începe să se topească adăugăm zahărul şi lăsăm să se formeze un caramel, atenţie însă la temperatură pentru a nu arde zahărul.
Se adaugă sucul de portocale şi se amestecă energic – ATENŢIE compoziţia va stropi la început. Când sosul capătă consistenţă se pune o clătită în tigaie şi cu ajutorul unui cleşte de bucătărie se împătura clătita în patru. Apoi se scoate pe o farfurie şi se continuă la fel cu toate clătitele.
Se servesc calde cu zahăr pudră sau alături de o cupă de îngheţată.
Ingrediente Clătite trase în sos de portocale
1 cană făină
1 ou întreg şi 1 gălbenuş
300 ml lapte
suc proaspăt stors de la 2 portocale
1 lingură suc lămâie
25 grame unt
50 grame zahăr
opţional cognac, rom sau brandy pentru aromarea sosului