Coasta de vitel in sos de vin rosu

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coasta de vitel in sos de vin rosu

Intii pregatim sosul-incalzim bine o tigaie si o ungem cu ulei si prajim cepusoarele,adaugam zaharul brun si celelalte condimente lasam ca zaharul sa se topeasca si adaugam vinurile-lasam pina fierbe facem focul mai mic si lasam sa fiarba pe foc mic 20 de minute pina ce se ingroase putin. ungem coasta cu ulei saram si piperam.Incalzim o tigaie grea bine si prajim coasta pe toate partile pina se rumeneste usor. Incalzim cuptorul la 220 de grade si punem coasta pe o tava si o lasam sa se mai friga la cuptor 18-20 de minute. Dupa ce s-a rumenit o scoatem din cuptor o lasam 4 minute sa se odihneasca si o taiem felii. O servim alaturi de sosul de vin si cine doreste si orez alb. Este foarte gustoasa carnea moale si sosul usor dulceag fac o combinatie minunata.

Ingrediente Coasta de vitel in sos de vin rosu

1coasta de vitel taiata felii

sare

piper proaspat macinat

ulei de masline

ptr so

2linguri de ulei

200 gr cepusoare shalot-cepusoare mici dulcege

2catei de usturoi

1pahar de vin rosu dulce

1pahar de vin Port-vin de desert

1baton de scortisoara

2stele ani

3linguri zahar brun

2ramuri de thimin

Categorii