Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Reteta culinara Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

 

Aveam atâta poftă de coaste de miel încât mi s-a făcut foame. Pentru ca sunt o fata de pastrare, mai am carne de miel (asta fiindca doar eu mananc vita) asa ca cand am chef scot portia din congelator si imi fac drumul.

aproximativ 750 g de coaste de miel 1/2 varză dulce aproximativ 700 g 12 fire de ceapă verde mărar aproximativ 20 ml ulei de măsline amestec de condimente uscate și usturoi 1 lingurita delicata facuta in casa 100 ml bulion piper colorat ulei de întărire

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua, le-am stropit cu sare, le-am uns cu ulei de masline si le-am asezonat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit 6-7 minute pe fiecare parte. Le-am scos din tava, le-am pus intr-o tava, am turnat uleiul din tigaie peste coaste, am adaugat vreo 300 ml apa (am baut vinul, am vrut sa pun putina grasime de cotnari, dar am habar n-am ce mi-a venit si am baut tot paharul de vin - eu care beau doar apa din chiuveta - nu am mai deschis o sticla de vin, ca merge cu apa :))))))))))) ) )))))))))))))), am dat tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. In sfarsit sper, am dat putin focul sa se rumeneasca putin coastele, cam 10 minute.

In timp ce coastele erau la cuptor am inceput sa gatesc varza in tava (era bine daca aveam tigaie wok, e mai incapatoare). Am tocat varza si am frecat-o cu putina sare, am taiat ceapa verde bucatele mici si am pus-o in tigaia cu putin ulei (30 ml), am adaugat lingurita delicata, am lasat cam 10 minute, apoi Am inceput sa adaug varza tocata, am amestecat bine si dupa vreo 20 de minute am adaugat 1/2 cana de apa, am acoperit cratita cu un capac si am lasat focul mic. Dupa 20 de minute, cand varza a inceput sa se inmoaie, am ridicat capacul, am adaugat bulionul si am lasat varza sa fiarba aproximativ 20 de minute. La final am adaugat marar tocat marunt. Și până la urmă am mâncat ca un rupt, cu o poftă mare de care am poftit. Bucura-te de masa ta !

Ingrediente Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

cca 750 g coaste de miel

1/2 varza dulce cca 700 g

12 fire de ceapa verde

marar

cca 20 ml ulei de masline

amestec de condimente uscate si usturoi

1 lingurita delikat home made

100 ml bulion

piper colorat

ulei pentru calit

Categorii