Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Reteta culinara Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

 

Asa pofta am avut de costite de miel incat mi-am facut pofta. Pentru ca sunt fata pastratoare inca am carnita de miel ( asta pentru ca doar eu mananc behaite ) asa ca atunci cand imi vine pofta imi scot portioara din congelator si ii fac felul.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
cca 750 g coaste de miel 1/2 varza dulce cca 700 g 12 fire de ceapa verde marar cca 20 ml ulei de masline amestec de condimente uscate si usturoi 1 lingurita delikat home made 100 ml bulion piper colorat ulei pentru calit

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am rasturnat uleiul din tigaie peste coaste, am adaugat cca 300 ml apa ( vinul l-am baut, am vrut sa pun niste grasa de cotnari , dar habar nu am ce mi-a venit si am baut tot paharul cu vin - eu care nu beau decat apa de la chiveta- n-am mai deschis alta sticla cu vin, ca merge si cu apa:))))))))))))))))))))))))), am bagat tava la cuptor la foc mediu cca 1 ora. Sper final, am iutit un pic focul ca sa rumenesc putin costitele, cca 10 min.

Cat timp coastele erau la cuptor m-am apucat sa fac varza la tigaie ( era bine daca aveam o tigaie wok, e mai incapatoare). Am tocat varza si am frecat-o cu putina sare, am taiat ceapa verde marunt si am pus-o la calit in tigaie cu putin ulei ( 30 ml), am adaugat lingurita de delikat, am lasat cca 10 min, apoi am inceput sa adaug varza tocata, am amestecat bine si dupa cca 20 min am adaugat 1/2 cana cu apa, am acoperit cu capac tigaia si am lasat focul mic. Dupa 20 min , cand varza a inceput sa se inmoaie am ridicat capacul , am adaugat bulionul si am lasat sa se caleasca varza cca 20 min. La final am adaugat mararul taiat marunt. Si la final am mancat ca sparta, cu o mare pofta ce-am poftit. Sa aveti pofta !

Ingrediente

  • cca 750 g coaste de miel
  • 1/2 varza dulce cca 700 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • marar
  • cca 20 ml ulei de masline
  • amestec de condimente uscate si usturoi
  • 1 lingurita delikat home made
  • 100 ml bulion
  • piper colorat
  • ulei pentru calit

Categorii

Retete similare