Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor în medie 2 ore şi jumătate 2. Ingredientele pentru sos se pun într-o crăticioară şi se amestecă încontinuu la foc mic timp de 2 minute 3. După ce costele sunt gata, se scot din tavă, iar sosul rămas se pune laoparte. Tava se curăţă, iar coastele se reaşează pe tavă şi se stropesc cu sosul deja preparat 4. Tava se pune la frigider şi se lasă la marinat min. 1 oră 5. Se încinge cuptorul/grătarul la 220 C şi se lasă coastele circa 20 de minute, adăugând din când în când sosul pus deoparte din tavă. Pentru Cartofi Wedges 1. Se curăţă cartofii şi se taie în bucăţi mai mari 2. Cuptorul se încinge la 220 C 3. Cartofii se amestecă cu condimentele şi cu ulei de măsline 4. Se unge tava cu 1 linguriţă de ulei şi se lasă la cuptor aprox. 30 de min până ce devin aurii Este e masă delicioasă, o reţeta perfectă pentru o zi de weekend savurată împreună cu familia sau prieteni. Se serveşte, de preferat, împreună cu o salată fresh şi cu multă bucurie. Cu siguranţă nu vă va dezamăgi!

Ingrediente Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

PENTRU COASTE

1 şir de coaste de porc

1 cutie de cola

5 linguri de ketchup (picant la alegere)

3 linguri de zahăr

2 linguri se sos de soia

2 lingură de sos Worchestershire

2 linguriţe boia iute

2 linguriţe sos chilli

PENTRU CARTOFI

2 carofi mari

1 căţel de usturoi

2 linguri de ulei

sare-piper

1 linguriţă boia

Categorii