Coji de rulouri, umplute cu diverse creme

Reteta culinara Coji de rulouri, umplute cu diverse creme din categoria Prajituri. Cum sa faci Coji de rulouri, umplute cu diverse creme

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coji de rulouri, umplute cu diverse creme

 

Am zis sa testez cadoul de sub brad , zis si facut. Pentru ca si deoarece am doar 6 forme, 3 mai mari si 3 mai mici, a durat un pic mai mult preparareea cojilor de rulouri.Un pic de migala si rabdare, dar merita, sunt delicioase umplute cu diverse creme , in functie de preferinte. Eu am ales o crema rapida, frisca amestecata cu crema de alune de la Lidl si o crema clasica de vanilie, pe asta vanilata am facut-o ochiometric.

 

INGREDIENTE
Aluat rulouri 300 g faina 125 g unt rece cu 80% grasime 125 g smantian 20 % grasime un praf de sare Crema rapida frisca batuta + crema de alune de la Lidl Crema clasica de vanilie

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat un praf de sare, apoi am pus untul rece si taiat cubulete mici, am framantat cu degetele, rapid, un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat smantana si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider 30 min. Dupa 30 min, am scos aluatul, am intins cu sucitorul foaie subtire si am decupat cu o rola fasii cat mai lungi. Sincer eu nu le-am facut foarte lungi, pentru ca am unit cate doua pe o forma de rulou mare, sau una pe o forma de rulou mic. Am rulat fasiile pe forma de rulou, cu atentie , apoi am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am copt rulourile cca 20 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor, le-am desprins cu grija de pe forma si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut cu crema. Cum am spus mai sus la ingrediente am folosit o crema rapida din frisca si crema de alune si o crema de vanilie clasica. Fiecare le umple in functie de preferinte. Imi place acest aluat ca e un pic crocant, dar nu tare, deci se pot manca si imediat dupa umplere, sau se lasa cateva ore sa se inmoaie aluatul de la crema.

Ingrediente Coji de rulouri, umplute cu diverse creme

Aluat rulouri

300 g faina

125 g unt rece cu 80% grasime

125 g smantian 20 % grasime

un praf de sare

Crema rapida

frisca batuta + crema de alune de la Lidl

Crema clasica de vanilie

Categorii