Compot de fructe uscate
Instructiuni de preparare Compot de fructe uscate
Toate mirodeniile se pun intr-un saculet de ceai din tifon. Apa, zaharul, sarea si mierea se pun la fiert pana zaharul se dizolva.
Se pune saculetul de mirodenii si se da intr-un clocot. Se adauga fructele confiate, se reduce focul la minim, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 minute.
Daca lichidul este prea mult absorbit se mai completeaza cu apa. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei 1 ora.
Inainte de servire se scoate saculetul de mirodenii.
Ingrediente Compot de fructe uscate
6 cuisoare intregi,
3 fire cardamom,
1 stea anason,
3 ½ cani apa,
1 cana zahar,
¼ cana miere,
2 rulouri scortisoara,
15 prune uscate,
4 piersici uscate,
10 smochine confiate,
5 inele ananas confiate,
¼ lingurita sare.