Confit de canard

Timp de preparare 30 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore) * A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere * Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale. * Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.

Ingrediente Confit de canard

* 2 pulpe de rata

* 3-4 linguri de sare mare

* 500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)

* 2 catei de usturoi

* 1 crenguta de rozmarin

* 1 crenguta de cimbru

Categorii