Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin si frunzele de cimbru. Frecati pulpele de rata cu amestecul obtinut si lasati-le la rece in vasul acoperit cu pelicula alimentara pana la 48h, intorcandu-le o data. Curatati pulpele de sare si condimente si puneti-le intr-un vas de lut cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le cu grasime. Incalziti cuptorul la 120° si introduceti vasul in cuptor. Lasati carnea in cuptor la foc mic 4-5 ore. In mod normal carnea gatita asa se poate pastra cateva luni in borcan cu grasimea in care s-a facut, dar e cam dificil sa faci asta :)). Ca garninura, puteti pregati cartofi sarladaise, un preparat tipic din Périgord. Pommes de terre sarladaises: Spalati cartofii si tatiati-i rondele subtiri ( Cartofii pe care i-am folosit eu nu trebuiau curatati. In cazul in care folositi cartofi normali, curatati-i de coaja). Uscati-i cu un prosop de hartie. Incingeti grasimea de rata intr-o tigaie. Adaugati cartofii si prajiti-i usor la foc iute, amestecand constant pana incep a se rumeni. Condimentati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati usturoiul feliat subtire, chives-ul si patrunjelul tocate marunt. Acoperiti si sotati cartofii la foc mic cca 20'-25', scuturand tigaia usor din cand in cand. Cartofii vor fi aurii, crocanti la exterior si moi in interior. Serviti confit-ul de canard pe un pat de cartofi sarladaise. Un pahar de vin rosu (va sugerez Barton & Guestier, Bordeaux Reserve) se potriveste perfect acestor preparate. Pofta Buna !

Ingrediente Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard:

- 2 pulpe de rata intregi

- 1 lingura sare de Camargue

- piper curcubeu

- cimbru

- foi de dafin

- 2 catei de usturoi

- 500g grasime de rata topita( sau cat este necesara sa acoperiti pulpele)

Pommes de terre sarladaise

- 500g cartofi rosii

- 2 catei de usturoi

- o mana de patrunjel proaspat

- cimbru

- chive

- 2- 3 linguri grasime de rata topita

- sare

- piper

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl