Conopida a'la Austria

Timp de preparare 58 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Conopida a'la Austria

Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera cu apa si se fierbe al dente.Se adauga o ceapa la fiert pt ca absoarbe mirosul puternic al conopidei.Se scurge conopida si se pastreaza 125 ml din apa in care a fiert. Se unge cu o lg de margarina si se prepara cu pesmet o forma termorezistentaSe incing doua lg cu margarina, se adaga faina si se caleste putin.Se adauga apa fierbinte pastrata de la fierberea conopidei si se lasa pe foc pana la primul clocot.Se lasa sa se raceasca sosul, dupa care se incorporeaza smantana.Se condimenteaza cu nucsoara, piper si sare pt a fi picant. Se aseaza conopida in forma si deasupra se aseaza sosul, se preseaza cu pesmet si putin unt rece.Se gratineaza in cuptorul incins la 200 grade timp de 20 min, pana se prinde o culoare maro-aurie.

Ingrediente Conopida a'la Austria

1 conopida

sare

2 lg faina

125 ml smantana vegetala

1 praf nucsoara

2 lg pesmet

3 lg margarina

1 ceapa

piper alb

Categorii