Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Conopidă cu hummus și avocado, reteta gustoasa de post - Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 

Astăzi te poftim la Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post. Humusul cremos și aromat se combină de minune cu conopida fragedă, iar uleiul aromatizat îi conferă o savoare irezistibilă. Pentru această Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, năut prefiert, tahini, ulei de măsline, usturoi, lămâie, condimente.

Ingrediente Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post: 1 conopidă Apă Pentru hummus: 1 conservă de năut Suc de la o lămâie 60-80 ml ulei de măsline Apa de la năut Pastă tahini 1 avocado copt Pătrunjel Sare și piper Pentru ulei aromatizat: 50 ml ulei de măsline Oregano Boia de ardei Praf de usturoi Opțional: 1 rodie (pentru decor) Sos picant

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță conopida și se taie frunzele, iar apoi se pune în oală să fiarbă până când este fragedă, dar încă fermă.

Între timp, pentru hummus, se scurge năutul. Se pun năutul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa de la năut, avocado-ul descojit, pasta tahini, pătrunjelul și sare și piperul într-un blender și se mixează până se obține o pastă fină și omogenă.

Pentru uleiul aromatizat, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic. Se adaugă oregano, boiaua de ardei și praful de usturoi și se lasă să se amestece timp de câteva secunde de când se înfierbântă, până când aromele se eliberează. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Când conopida este gata, se scoate din apă și se lasă să se scurgă bine. Se pune într-o tavă și se unge cu uleiul aromatizat. Se coace în cuptorul preîncălzit până devine rumenă și ușor crispy la exterior.

Se ia un platou și se întinde generos hummusul. Deasupra se așază conopida. Se poate decora cu feliuțe de rodie și se poate servi cu sos picant, dacă doriți. Această rețetă este perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă, plină de nutrienți și arome delicioase!

Poti incerca si varianta gustoasa de Humus cu leurda, perfect pentru sezonul de primavara, Humus, reteta cu ardei copti sau Humus cu sfecla rosie, o alta combinatie delicioasa.

Ingrediente Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Ingrediente Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post:

1 conopidă

Apă

Pentru hummus:

1 conservă de năut

Suc de la o lămâie

60-80 ml ulei de măsline

Apa de la năut

Pastă tahini

1 avocado copt

Pătrunjel

Sare și piper

Pentru ulei aromatizat:

50 ml ulei de măsline

Oregano

Boia de ardei

Praf de usturoi

Opțional:

1 rodie (pentru decor)

Sos picant

Categorii