Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Reteta culinara Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

 

Nu gatesc conopida in multe feluri, cel putin nu stiam alte retete, decat salata de conopida cu maioneza si pane...Daca tot evit carnea, atunci musai sa gasesc retete cat mai diversificate cu legume. Iar cand vine vorba de brocolii, nici atat...o ocolesc de-a dreptu:)) Am gasit aceasta solutie la Jamie Oliver, de a face aceste legume nu foarte indragite. Rezultatul a fost unul excelent.

Ingrediente Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

1 conopida de aproximativ 1 kg

pentru sos:

300 gr brocolii (congelati am folosit eu)

1 lingura unt

2 linguri ulei de masline

2 linguri faina

300-350 ml lapte

2 linguri smantana grasa

1 praf de sare, chili rasniti, cimbru uscat

nucsoara proaspat rasa

50 gr branza cu mucegai albastru(Milkana am folosit eu)

pentru deasupra:

1 pumn de pesmet facut in casa

50 gr branza cu mucegai albastru

Categorii