Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi granulat.Amestecam bine.Spalam copanele iar apoi le crestam.Trecem pe rand copanelele prin sos iar apoi le punem in tava deja pregatita cu foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam 45-50 minute la 180 grade C. Intre timp ne ocupam de piureul de cartofi.Punem o oala cu apa la fiert la care adaugam si 1 lingurita de sare.Curatam cartofii de coaja,ii spalam iar apoi ii taiem pe jumatate.Cand incepe apa sa fiarba adaugam si cartofii.Ii lasam aproximativ 40 minute.cand sunt gata scurgem apa in care au fiert.Eu i-am pisat cu o furculita dar puteti sa folositi si un pasator de cartofi.Apoi am adaugat untul si patrunjelul tocat marunt. Amestec bine iar apoi incorporez si o cescuta cu lapte.Gustati si daca mai doriti puneti sare dupa gust.Revenim la coapanele.Dupa ce au trecut cele 45-50 de minute scoatem tava din cuptor,punem coapanele pe un servetel absorbant iar apoi le invelim in feliutele de bacon.Folosim cate 2 felii de bacon pentru fiecare copanel.Le punem din nou in tava pregatita cu foaie de copt si mai lasam 10-15 minute pana se rumeneste baconul.Dupa ce au trecut cele 10-15 minute scoatem tava din cuptor si servim alaturi de piureul de cartofi.Pofta buna!

Ingrediente Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

4 copanele

8 felii de bacon

piper

ulei de masline

cimbru

boia dulce

usturoi granulat

sare

Pentru piureul de cartofi:

8 cartofi

1 cubulet de unt

lapte

patrunjel

sare

Categorii