Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori. Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel. Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate. Batem cu putina sare cele doua oua. Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui. Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui. Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie. Sunt bune calde sau reci.

Ingrediente Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

un piept de pui (aproximativ 500 gr.)

2-3 oua (depinde de dimensiunea lor)

5-6 linguri cu pesmet

100 gr

cascaval

100 gr

sunca de pui cu piper verde

3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui

sare

piper

cateva scobitori

Categorii