Cornulete cu drojdie si untura

Reteta culinara Cornulete cu drojdie si untura din categoria Prajituri. Cum sa faci Cornulete cu drojdie si untura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu drojdie si untura

 

Ai n-ai canicula faci cornulete, ca doar nu pleci in vacanta fara ceva de rontaiala.....

250 g untura 300 g smantana cu 20% grasime 2 galbenusuri 450-500 g faina 10 g drojdie uscata 2 pliculete zahar vanilat 6 g sare Umplutura gem de prune amestecat cu nuca macinata rahat colorat Pentru pudrat zahar farin

Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata si zaharul vanilat. Separat am amestecat galbenusurile cu untura si smantana, amestecul obtinut l-am pus peste ingredientele solide si am amestecat pana am obtinut un aluat nu foarte tare si nelipicios, eu am mai adaugat inca 50 g de faina, a mai fost nevoie de faina sa obtin aluatul dorit. Am dat forma de bila aluatului, l-am asezat in castron si am acoperit castronul cu folie alimentara, l-am lasat cca 1 ora la crescut ( fiind caldura mare a crescut mai repede). Am scos aluatul de masa de lucru, l-am impartit in mai multe bucati, am oprit una pe masa si restul le-am dat la frigider din cauza de caldura in exces. Am intins o foaie subtire pe care am decupat-o cu ajutorul unei farfurii, apoi am impartit-o in 8 bucati cu ajutorul unei role zimtate, pe fiecare parte am pus cate un pic din amestecul de gem cu nuca macinata sau rahat colorat. Am rulat fiecare parte si am format cornuletul. Am asezat in tava de la aragat , tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel pana am umplut tava, mi-au incaput 35 de cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( si cu alea 180 de afara trai pe vatrai nenicule) am copt cornuletele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos ( n-am cronometrat cat au stat in cuptor ). Le-am scos din cuptor si le-am pudrat cu zahar farin. La fel am procedat si cu restul de aluat, mi-au iesit 3 tavi a cate 35 de cornulete si m-au trecut toate caldurile si apele pamantului dar zau ca au iesit delicioase

Ingrediente Cornulete cu drojdie si untura

250 g untura

300 g smantana cu 20% grasime

2 galbenusuri

450-500 g faina

10 g drojdie uscata

2 pliculete zahar vanilat

6 g sare

Umplutura

gem de prune amestecat cu nuca macinata

rahat colorat

Pentru pudrat

zahar farin

Categorii