Cornulete cu rahat colorat

Reteta culinara Cornulete cu rahat colorat din categoria Prajituri. Cum sa faci Cornulete cu rahat colorat

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu rahat colorat

 

De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand vine momentul potrivit le incerc. Reteta asta am gasit-o pe youtube la ''Pasiune si Savoare'', mi-a placut si cum aveam tot ce-mi trebuie m-am pus pe framantat si copt cornulete. Cornuletele astea ajung duminica intr-o camera de camin studentesc.

Aluat 750 g faina 30 g zahar 2 oua 250 g smantana 20 % grasime 250 g untura esenta vanilie 1 pliculet praf de copt Umplutura rahat colorat Zahar farin pentru pudrat

Aluat : Intr-un castron am amestecat smantana, untura , zaharul,  cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic. Am infasurat aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru 2 ore. Am scos jumatate din aluat si am intins o foaie subtire, am decupat aluatul cu ajutorul unei farfurii si am cu o rola zimtata am taiat triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus cate o bucatica d erahat, am impaturit si am format cornuletul. Am asezat in tava de la aragaz, cu distanta mica intre cornulete. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si bagat tava la cuptor. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos am scos tava din cuptor si am pudrat cu zahar cornuletele.

Ingrediente Cornulete cu rahat colorat

Aluat

750 g faina

30 g zahar

2 oua

250 g smantana 20 % grasime

250 g untura

esenta vanilie

1 pliculet praf de copt

Umplutura

rahat colorat

Zahar farin pentru pudrat

Categorii