Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci

Se topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia, apoi se pune faina si se framinta un aluat care sa nu fie prea tare. Se taie cite o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se asaza cornuletele pe tava de copt la distanta mai mare (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate. Cind se scot din cuptor, se tavaleste fiecare cornulet prin zahar pudra.

Ingrediente Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci

250 gr. unt sau margarina

¾ pahar zahar pudra

3 galbenusuri

1 ou intreg

1 albus batut (in total 4 oua)

2-3 linguri nuci pisate

faina cit cuprinde

4 linguri apa

1 praf de copt

vanilie

Categorii