Cornuri cu dulceata de smochine

Reteta culinara Cornuri cu dulceata de smochine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Cornuri cu dulceata de smochine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu dulceata de smochine

 

Ce faci când primești un borcan cu dulceață delicioasă? coarne pufoase! :) 

100 g unt, 2 oua, 200 ml lapte cald, 100 g zahar, 50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata scumpo Seminte de susan, făină pentru un aluat moale și nelipicios (aprox. 500 g făină)

Topim untul cu zaharul intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Amestecă bine ouăle cu drojdia într-un castron.

Adăugați ouăle peste margarina topită și apoi laptele.

Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar nu lipicios de mâini.

Se lasa la dospit 50-60 de minute. Am pus-o la cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Întindeți foi subțiri, tăiați în triunghiuri și puneți dulceața. Strângeți capetele și rulați. Croasanele nu trebuie să fie prea mari, deoarece se umflă foarte mult.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou batut cu 2 linguri de lapte si se presara peste ele seminte de susan.

Se dau la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Poftă bună!

Ingrediente Cornuri cu dulceata de smochine

100 g unt,

2 oua,

200 ml lapte caldut,

100 g zahar,

50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata

dulceata

seminte de susan,

faina cat cuprinde pentru un aluat moale si nelipicios (aprox. 500 g de faina )

Categorii