Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
Reteta culinara Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.
Ingrediente Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca
Pentru aluat:
550 gr faina
1 plic drojdia uscata (7 gr)
150 ml suc de portocale proaspat stors
120 ml apa minerala calduta
60 ml ulei
coaja rasa de la o portocala potrivita
80 gr zahar
un praf de sare
un borcan 400 gr gem de prune
nuca macinata
1 canita apa
1 lingura plina de zahar pudra
1 lingura ulei
1 lingurita vanilie
in plus zahar pentru pudrat cornurile