Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Reteta culinara Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

 

In acest week-end m-am "jucat" cu putin aluat, un aluat aromat, de post pe care vi-l recomand. A trecut mult timp de cand nu am mai pregatit niste cornuri pufoase pe care sa le savuram calde si au venit la fix in aceste zile reci.

Ingrediente Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Pentru aluat:

550 gr faina

1 plic drojdia uscata (7 gr)

150 ml suc de portocale proaspat stors

120 ml apa minerala calduta

60 ml ulei

coaja rasa de la o portocala potrivita

80 gr zahar

un praf de sare

un borcan 400 gr gem de prune

nuca macinata

1 canita apa

1 lingura plina de zahar pudra

1 lingura ulei

1 lingurita vanilie

in plus zahar pentru pudrat cornurile

Categorii