Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure
Reteta culinara Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure din categoria Prajituri. Cum sa faci Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure
Aceasta coronita crocanta e ceea ce numes eu: ordine prin frigider, iar americanii - cooking with leftovers! Caci pe bune chiar asa a fost facuta. Si a fost amuzant foc. In ziua in care am gatit meniul aniversar pentru prietena mea, au ramas mai multe foi de placinta pe care nu le puteam recongela si nici nu voiam sa le arunc pur si simplu. Asa ca am descoperit ca prin frigider mai erau vreo 400 gr de urda dulce, si niste caserole micute (incepute) cu zmeura si afine proaspete pe care le voiam in iaurt, nicidecum in prajitura! Si cum tortul pentru amica mea avea el asa o slabiciune si trebuia sa stea mai mult la frigider decat mi-am propus (asta se intampla cand maresti cantitatile si uiti ca timpul curge in acelasi ritm!), numai bine, din toate adunaturile astea am pus de-un tort. Voi ce faceti cu adunaturile din frigider?
Ingrediente Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure
6 foi de aluat dintr-un pachet cu foi pentru placinta
200 ml ulei pentru uns foile
400 gr urda dulce
300 ml frisca
4-5 linguri de zahar praf brun
5 linguri de zahar brun
3 linguri de arahide crude macinate
zeama si coaja de la 1/2 lamaie
zeama si coaja de la 1 limeta
putin anason stelat, scortisoara dupa gust
300 gr fructe de padure (zmeura si afine proaspete)
1 ou
Pentru sos:
250 ml iaurt slab
100 gr fructe de padure
2-3 linguri de zahar pudra brun
cateva frunzulite de menta proaspata dupa gust