Coronita cu martipan si stafide
Instructiuni de preparare Coronita cu martipan si stafide
Intr-un bol mare se amesteca faina, drojdia, zaharul si mirodeniile. Se adauga untul topit si laptele incalzit. Se adauga un ou si se framanta. Se pune intr-un bol uns cu grasime si se da la dospit intr-un loc caldut. Se amesteca cu stafidele si se imparte in 10. Martipanul se taie in 10.
Fiecare bucata de aluat se intinde cu degetele, la fel si fiecare bucata de martipan. Se pune o foaie de martipan intr-o foaie de aluat si se strange. Se modeleaza sub forma unei bile si se asaza intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Se procedeaza la fel cu restul de bilute si se asaza intr-un cerc lasand distanta intre ele. Se unge coronita cu restul de ou batut si se da tava la cuptor 25 minute. Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Prajitura de Craciun cu fructe confiate si martipanCornuri cu nucaMere coapte in aluatBiscuiti cu miereCozonac cu stafideCovrigi poloneziPlacinta de dovleacCozonac cu multa nuca.
Cirese cu martipanBiscuiti cu coacaze rosiiCornulete cu gemPalmieriBucte cu gemChifle pufoaseCea mai buna prajitura de Craciun.
Ingrediente Coronita cu martipan si stafide
450 g faina,
1 lingura zahar,
1 pliculet drojdie uscata,
¼ lingurita nucsoara macinata,
¼ lingurita cuisoare macinate,
225 ml lapte,
40 g unt topit,
2 oua,
50 g stafide aurii,
150 g martipan.