Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola - Cum se prepara Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola ideale pentru micul dejun sau ca gustare. Iată cât de ușor se prepară și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingrediente Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola: 400 g aluat foitaj 150 g brânză gorgonzola dulce 10-11 ciuperci albe, mari 1 ceapă roșie 2 căței usturoi ulei de măsline cimbru proaspăt câteva fire de chives sare și piperCum se prepara Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Toacă mărunt ciupercile, apoi usturoiul și ceapa.
Într-o tigaie încinsă, adaugă puțin ulei de măsline și pune ciupercile la sotat. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă pe foc până se rumenesc bine și scade zeama lăsată de ciuperci. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru.
Taie aluatul foietaj în 12 pătrate. Așază fiecare pătrat în tava de brioșe și presează ușor ca să se așeze bine aluatul, apoi adaugă câte o lingură din umplutura de ciuperci.
Coace coșulețele cu ciuperci în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20-25 minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de gorgonzola peste fiecare ca să se topească frumos brânza. Garnisește-le cu chives tocat mărunt și servește-le cu poftă! Sunt excelente la gust!
Ingrediente Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola
Ingrediente Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola:
400 g aluat foitaj
150 g brânză gorgonzola dulce
10-11 ciuperci albe, mari
1 ceapă roșie
2 căței usturoi
ulei de măsline
cimbru proaspăt
câteva fire de chives
sare și piper