Cosulete aperitiv de primavara

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat cubulete, adaugam mazarea si fasolea, saram si condimentam si adaugam si un pic de apa. Lasam sa fiarba inabusit si cand s-a evaporat toata zeama, lasam sa se caleasca totul bine, adaugam si peperoncino si dam tigaia deoparte sa se raceasca un pic. Asezam patratele de foi de placinta intr-o forma de briose astfel incat sa formam un cosulet cu mai multe colturi si suprapunem minim 4 patrate in care vom pune umplutura de legume calite, vom sparge cate un ou de prepelita si vom da la cuptor cca 15-20 minute, la foc domol,pana se rumenesc cosuletele frumos si oul capata crusta. Se mananca ca si aperitive calde dar si reci, sunt delicioase! Pofta buna!

Ingrediente Cosulete aperitiv de primavara

1 pachet de foi de placinta

100 g mazare boabe

100 g fasole pastai

1 ardei rosu

2 cepe mari rosii

o lingurita de peperoncino

ulei de masline

sare

amestec de condimente

oua de prepelita

Categorii