Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Punem grisul inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Plecam aprox. 30 de minute, apoi amestecați cu un praf de sare, adăugând ouă, pudră de roșcove și o linguriță de praf de copt. Tapetați tava de copt cu hârtie de copt, apoi adăugați aluatul și coaceți primele 5 minute la foc mare, apoi adăugați încă 15 la foc mic. Se coace blatul și se scoate de pe hârtie. Blatul il vom taia cu gura unui pahar care are un diametru aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat aluminiu, dar cele din silicon merg la fel de bine). Obținem 10 discuri pe care le vom aranja în fiecare formă de aluminiu. Dovleceii se curăță de coajă, se dau prin răzătoare și se taie felii groase.Fierbeți tapioca pe care am înmuiat-o în lapte dulce aproximativ o oră. Se fierbe la foc mic pana scade laptele si perlele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit se adauga putin sirop concentrat de zmeura, aprox. 100 ml. Amestecă frișca până se întărește, apoi încorporează siropul concentrat rămas în ea. Se hidratează un plic de gelatină în 50 ml apă rece, apoi se topește la bain marie. Se toarnă jumătate în tapioca, jumătate în frișcă. Se umple formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos, cu frisca aromata cu sirop, apoi se decoreaza cu zmeura si afine. Se lasa la frigider peste noapte si se indeparteaza cu grija din forma zilei a 2-a. Poftă bună!!

Ingrediente Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Blat (pentru tava de 22/25cm) cca. 10 buc

6 linguri de gri

100 g zahar

125 ml lapte

50 ml ulei

2 linguri varfuite cu pudra de roscove

esenta rom

2 oua

un praf de sare

umplutura:

o cescuta de perle tapioca

2 cani de lapte

200 ml sirop concentrat din zmeura

2 linguri de zahar

200 ml frisca lichida

1 plic de gelatina (10 g)

cateva fructe de zmeura si cateva afine

decor:

5 fructe de kiwi

zmeura

afine proaspete

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura