Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Reteta culinara din categoria Multicooking. Cum sa faci Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Am folosit un cotlet de vitel,carne proaspata si frageda. Sosul l-am facut cu ce a ramas in vas dupa prepararea carnii, iar garnitura a fost un piure de mazare, dulce si aromat cu menta. Motul din varf l-am facut astfel:morcov si pastarnac taiate foarte subtire si prajite in baie de ulei.
Ingrediente Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Un cotlet de vitel de aproximativ 1,5 kg cumparat gata legat sau il legati voi acasa
Amestec de condimente:
1 lingurita sare ros, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita piper proaspat macinat, 2 lingurite oregano
1 cana vin rosu
1 cana supa de vita sau de pui(e buna si apa daca nu aveti supa)
2 linguri sos de soia
2 linguri sos worcestershire
1 morcov taiat rondele
1 ceapa rosie taiata pestisor
3 catei de usturoi taiati felii
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura unt gras
In plus pentru sos:
3 linguri apa rece, 1 lingura amidon alimentar
Pentru piure:
1 kg mazare congelata
100 ml smantana pentru gatit
70 gr unt gras
Cateva frunze proaspete de menta
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
Pentru decor:
microplante sau germeni, flori comestibile, frunze de busuioc mov