Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Reteta culinara din categoria Multicooking. Cum sa faci Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

 

Am folosit un cotlet de vitel,carne proaspata si frageda. Sosul l-am facut cu ce a ramas in vas dupa prepararea carnii, iar garnitura a fost un piure de mazare, dulce si aromat cu menta. Motul din varf l-am facut astfel:morcov si pastarnac taiate foarte subtire si prajite in baie de ulei.

Ingrediente Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Un cotlet de vitel de aproximativ 1,5 kg cumparat gata legat sau il legati voi acasa

Amestec de condimente:

1 lingurita sare ros, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita piper proaspat macinat, 2 lingurite oregano

1 cana vin rosu

1 cana supa de vita sau de pui(e buna si apa daca nu aveti supa)

2 linguri sos de soia

2 linguri sos worcestershire

1 morcov taiat rondele

1 ceapa rosie taiata pestisor

3 catei de usturoi taiati felii

2-3 linguri ulei de masline

1 lingura unt gras

In plus pentru sos:

3 linguri apa rece, 1 lingura amidon alimentar

Pentru piure:

1 kg mazare congelata

100 ml smantana pentru gatit

70 gr unt gras

Cateva frunze proaspete de menta

Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

Pentru decor:

microplante sau germeni, flori comestibile, frunze de busuioc mov

Categorii