Cotlete de miel

Reteta culinara Cotlete de miel din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Cotlete de miel

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de miel

 

Cea mai delicioasa parte de la miel-se gateste foarte simplu . Trebuie doar avut grija la timpul de gatit -cotletele de miel sunt bune facute mediu-sa aiba culoarea roz. 

Cotlete de miel (aprox 500 gr) ulei de masline, un cub de unt cimbru proaspat sare, piper negru, o cana de supa de carne usturoi 1 pahar vin alb

-Portionam cotletele de miel si le condimentam cu sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat . Presaram cu putin cimbru proapsat.

- Intr-o tigaie punem ulei de masline la incalzit si prajim usor cotletele pe toate partile. Doar cat sa capete culoare. Cand s-au rumenit usor se scot pe o farfurie care poate merge la cuptor.

-dam la cuptorul incins cam 5 minute

-intre timp in aceeasi tigaie unde am facut carnea adaugam inca putin ulei de masline, usturoi zdrobit cu  cutitul in bucati mari si putin piper. Eu am adaugat si un ardei iute, pentru ca imi place mult picant. Adaugam putin vin alb si lasam sa fiarba pana scade -punem apoi supa de carne (eu am un praf demiglase special pentru sosuri) lasam sa scada si sa se ingrioasa putin-la final aduagam un cub de unt-aduagam carnea inapii in tigaie si lasma 1 minut stropind cotletele cu sosul din tigaie. 

Servim cu pure de cartofi /pure de cartofi dulci/cartofi copti in cuptor ; Eu am facut cartofi cubulete amestecati cu cartofi dulci la cuptor cu cimbru si ulei de masline.

Nu uitati sa il serviti alaturi de un vin rosu de buna calitate 

Ingrediente Cotlete de miel

Cotlete de miel (aprox 500 gr)

ulei de masline, un cub de unt

cimbru proaspat

sare, piper negru, o cana de supa de carne

usturoi

1 pahar vin alb

Categorii