Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.

Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata.

Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora.

Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat.

Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins .

In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata.

Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit.

Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.

Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata a fost un pranz delicios.

Ingrediente Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

400-500 g. cotlet de porc fara os

3 fire usturoi verde

4 fire rozmarin

4 linguri ulei masline

piper proaspat macinat

12 bucatele feliate de slaninuta afumata

pentru garnitura:

500 g cartofi noi

ulei pentru prajit

- sare de mare

marar pentru decor

pentru sosul de coniac:

2 linguri unt

1 ceapa mica

250 g ciuperci

40 ml coniac

200 ml smantana pentru gatit

Categorii