Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac
Instructiuni de preparare Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac
Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.
Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata.
Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora.
Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat.
Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins .
In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata.
Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit.
Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.
Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata a fost un pranz delicios.
Ingrediente Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac
400-500 g. cotlet de porc fara os
3 fire usturoi verde
4 fire rozmarin
4 linguri ulei masline
piper proaspat macinat
12 bucatele feliate de slaninuta afumata
pentru garnitura:
500 g cartofi noi
ulei pentru prajit
- sare de mare
marar pentru decor
pentru sosul de coniac:
2 linguri unt
1 ceapa mica
250 g ciuperci
40 ml coniac
200 ml smantana pentru gatit