Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

Reteta culinara Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

 

Cand pregatesc astfel de retete gust mereu…nu pentru ca lipseste ceva sau ca nu m-ar convige gustul, ci pentru ca nu ma pot abtine sa nu gust…defapt cred ca este gresit sa spun GUST, cred ca ar fi mai oportun sa spun ca MANANC de-a dreptul. Singura mea temere in aceste cazuri este aceea ca nu am ce sa mai pun in farfuria celorlalti comesani. Spre norocul meu nu vorbim despre o reteta calorica. Oricum, va sfatuiesc din suflet sa incercati si voi o astfel de reteta: este lejera, plina de culoare si de gust. Dar ce este cous-cous-ul? Este un tip de pasta, tipic gastronomiei nord africane, ce se facea odata numai din faina de grau dur (Triticum durum ) si apa. Astazi se face insa si din orz, mei, orez, porumb. Ceea ce noi gasim in magazin este cous-cous-ul deja precopt pe care doar trebuie sa il hidratam cu apa calda sau supa. Sunt foarte putine persoanele care mai fac astazi cous-cous-ul in casa de la 0, avand in vedere timpul indelungat necesar pregatirii. Mie imi place sa folosesc acest aliment, cu legume, cu peste, in salate. Este htranitor, gustos, simplu, distractiv si altfel, divers – iar eu iubesc diversitatea in bucatarie.

Ingrediente Cous cous cu legume, stafide, samburi de pin, curcuma si curry

- 250 g de cous-cous

- 2 linguri ulei de masline extra virgin

- 270 ml apa

- 1 mozarella de 250 g

- 2 morcovi

- 1 praz

- 1 zuchina

- 1 ardei galben

- 1 ardei rosu

- 1 pumn de stafide

- 1 lingura de samburi de pin

- sare

- piper

- curcuma

- cury

- cateva frunze proaspete de busuioc

Categorii