Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
Reteta culinara Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab) din categoria Mancaruri cu carne. Specific Algeria. Cum sa faci Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
De fiecare data cand calatorim, eu incerc sa ajung intr-o bucatarie autentica, si sa nu ma limitez la mancarea vanduta pe strada. De data aceasta, am fost oaspeti la o familie intr-un sat din centrul Algeriei, foarte aproape de marele desert Sahara. Aici am vazut cum cuscusul se macina acasa, si cata gingasie i se acorda in timpul prepararii. In tarile din nordul Africii fiecare familie are o metoda de a prepara cuscusul perfect. Eu nu am avut vasele necesare, dar mancarica noastra a fost delicioasa.
Ingrediente Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
ulei de masline
carne de miel in bucati
2 cepe mari in felii
3 morcovi
3 pastranaci
3 cartofi
jumate de varza iar jumatatea in 2 bucati
1 ardei iute ( optional)
naut
sare
piper
paprika
boia iute
2 linguri piuree de tomate
2 linguri pasta de tomate foarte concentrata
pasta de ardei iute ( optional)