Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

Reteta culinara Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab) din categoria Mancaruri cu carne. Specific Algeria. Cum sa faci Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

 

De fiecare data cand calatorim, eu incerc sa ajung intr-o bucatarie autentica, si sa nu ma limitez la mancarea vanduta pe strada. De data aceasta, am fost oaspeti la o familie intr-un sat din centrul Algeriei, foarte aproape de marele desert Sahara. Aici am vazut cum cuscusul se macina acasa, si cata gingasie i se acorda in timpul prepararii. In tarile din nordul Africii fiecare familie are o metoda de a prepara cuscusul perfect. Eu nu am avut vasele necesare, dar mancarica noastra a fost delicioasa.

Ingrediente Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)

ulei de masline

carne de miel in bucati

2 cepe mari in felii

3 morcovi

3 pastranaci

3 cartofi

jumate de varza iar jumatatea in 2 bucati

1 ardei iute ( optional)

naut

sare

piper

paprika

boia iute

2 linguri piuree de tomate

2 linguri pasta de tomate foarte concentrata

pasta de ardei iute ( optional)

Categorii