Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post - Cum se prepara acesti Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

 

Covrigii de casă opariti sunt foarte gustoși, se fac ușor și te poți bucura de gustul lor bun și în zilele de post. Pentru acești Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, ulei, semințe de mac.    

diaIngrediente Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post: 550 g făină de grâu 7 g drojdie uscată 300 ml apă călduță 1 lgta zahăr 1 lgta sare 50 ml ulei de măsline ~ 2 litri de apă 2 linguri bicarbonat semințe de susan și mac

Cum se prepara acesti Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:

Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.

În bolul robotului de frământat, pune făina, drojdia uscată, sarea, zahărul, apă călduță și 2 lg de ulei. Restul uleiului îl vei încorpora în timpul framantatului.

Începe să framanti până când aluatul se strânge sub formă de bilă, apoi incorporează restul de ulei și continuă framântarea. Aluatul obținut trebuie să fie dens, onogen și elastic. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit până își dublează volumul.

Scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat, apoi împarte-l în porții egale de câte 150 de grame. Modelează fiecare parte sub formă de covrig.

Pune la fiert apă într-o cratiță lată și adaugă bicarbonatul. Când începe să clocotească, redu focul la minim.

Opărește covrigii pe ambele părți, timp de câteva secunde, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoate-i și așază-în tava de copt. Presară semințe de mac și de susan sau fulgi de sare.

Coace covrigii în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 20-30 de minute sau până se rumenesc frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-i la temperat, apoi transferă-i pe un grătar de bucătărie să se răcească de tot. 

Sunt foarte gustoși, cu coajă crocantă și miez pufos. 

Încearcă și rețeta de Covrigi polonezi sau rețeta de Covrigi cu mac și sare, în varianta de post.

Îți recomandăm și rețeta de Covrigi bretzel, foarte gustoși.

Ingrediente Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

diaIngrediente Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post:

550 g făină de grâu

7 g drojdie uscată

300 ml apă călduță

1 lgta zahăr

1 lgta sare

50 ml ulei de măsline

~ 2 litri de apă

2 linguri bicarbonat

semințe de susan și mac

Categorii