Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

Reteta culinara Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

 

Inca de cand am vazut reteta Bucatarasului de covrigi opariti, am stiut ca le voi face si eu baietilor. Au iesit super buni, sunt in genul celor bavarezi, in sensul ca se oparesc in solutie de apa cu bicarbonat inainte de a fi copti. Sunt grozavi! Pentru acesti Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, apa, ulei si bicarbonat.

Ingrediente Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos: 600 gr faina de grau 1/2 lgta sare 20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar + 30 ml apa calduta 250 ml apa calduta 30 -40 ml ulei de floarea soarelui in plus: 1 l apa 1 lg bicarbonat de sodiu seminte de mac fulgi de sare

Cum se prepara acesti Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos:

Tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt.

Pune drojdia intr-un castronel, adauga o lingurita de zahar si 50 ml apa calduta. Lasa asa pana se activeaza maiaua.

Separat, intr-un bol mare, pune faina, sarea intr-o margine si adauga maiaua in mijloc, apoi apa calduta. Framanta bine pana se leaga aluatul, apoi incorporeaza uleiul, framantand in continuare. Aluatul trebuie sa fie dens, omogen. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pune pe foc o cratita cu apa si lasa pana incepe sa fiarba, apoi adauga bicarbonatul. Redu focul la minim.

Scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei si imparte-l in 8 portii egale. Intinde fiecare bucata sub forma de snur, apoi rasuceste-le si da-i forma de covrig.

Opareste pe rand covrigii in apa clocotita cu bicarbonat, pe ambele parti. Cu ajutorul unei spumiere, scoate covrigii si scurge-i de apa, apoi asaza-i in tava de copt.

Presara cativa fulgi de sare si seminte de mac.

Coace covrigii in cuptorul preincalzit, la 190 de grade C, timp de 20 de minute sau pana se rumenesc frumos. Eu am folosit functia coacere sus-jos, cu ventilatie.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa covrigii la racit.

Sunt grozavi si ii poti servi calzi. Au o coaja crocanta si un miez pufos. 

Ingrediente Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

Ingrediente Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos:

600 gr faina de grau

1/2 lgta sare

20 gr drojdie proaspata

1 lgta zahar + 30 ml apa calduta

250 ml apa calduta

30 -40 ml ulei de floarea soarelui

in plus:

1 l apa

1 lg bicarbonat de sodiu

seminte de mac

fulgi de sare

Categorii